Noord-Scharwoude: Sport Servicepunt Langedijk (SSL) maakte eind 2014 op de beursvloer van de Waaier kennis met de Stichting MEO in Oudorp. De onderlinge klik was zó gemaakt. Enthousiasme en creativiteit is wat de mensen van het Sport Servicepunt zo aanspreekt in de mensen van dit mediabedrijf dat werkt met jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.


De website van zwembad de Bever was toe aan een verfrissende nieuwe uitstraling en voor het komende zomerseizoen is ook weer nieuw folderwerk nodig. Verder nam SSL ook de exploitatie van Het Baafje ter hand en ook voor dat buitenbad bouwde MEo een mooie website en ontwierp ook de zomerfolder. Stichting MEO staat voor Media en Ondersteuning. Zij zijn een leerwerkbedrijf voor jongeren die een achtergrond hebben in de media of de grafische industrie. Hun talenten werden ingezet voor een nieuw ontwerp. En dat is goed geslaagd. De nieuwe websites en het drukwerk zien er fris, energiek, gezellig en wervend uit. Het team van MEO bestaat veelal uit jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een groot deel van hen heeft dan ook een Wajong-indicatie terwijl er ook stagiaires uit het reguliere middelbaar en hoger onderwijs een leertraject kunnen volgen. Met een traject bij Stichting MEO, waarbij zij de kans krijgen om werkervaring op te doen, is de kans op een baan aanzienlijk groter.“Wij bouwen vaker websites voor maatschappelijk instellingen en hebben aan de website van de Bever met veel plezier gebouwd. Mede door het prachtige fotomateriaal van Marjolein Ansink Fotografie was het voor onze jongeren een feest om deze website te bouwen” aldus Joost, begeleider op de werkvloer van MEO.


Zwembad de Bever is een gezinsbad met aandacht voor gezelligheid en ontspanning. Ook in Het Baafje zullen komende zomer leuke activiteiten worden aangeboden. SSL houdt zich ook bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en heeft elk voorjaar vrijwilligers van het Oranjefonds aan het werk.


De nieuwe websites zijn 1 april online gegaan met de voorverkoop van de zomerabonnementen voor allebei de buitenbaden. www.zwembaddebever.nl www.zwembadhetbaafje.nl