ZUID-SCHARWOUDE - De Kastanjelaan te Zuid-Scharwoude heeft veel te verduren gekregen met hun trottoir.

In de week van 19 september 2016, had de gemeente aangekondigd dat ze de stoep in de Kastanjelaan zouden vervangen. Maar in diezelfde week zou de wel bekende Zuid-Scharwoude kermis plaats vinden op die plek. De gemeente heeft toen de werkzaamheden verplaatst naar een week na de kermis.

De week na de kermis kregen de bewoners weer een brief van de gemeente, met daarin dat het bedrijf wat de stoep zou vervangen failliet zou zijn. Terwijl ze die brief kregen, was het eerste deel van de stoep er al uit gehaald. Ruime twee weken later stond er een ander bedrijf om de stoep toch te vervangen.

De gehele Kastanjelaan is nu vervangen met nieuwe stoeptegels, maar of het er beter op is geworden is een andere vraag. Want rond 26 december 2016 klaagden de buurtbewoners al over afval wat er nog lag van de werkzaamheden, vorige week heeft het bedrijf nog de tegels lopen recht trillen, omdat de tegels schots en scheef in de grond lagen. Ook werd er onaangekondigd voor de buurtbewoners een parkeerplaats vervangen. En nu tijdens de vorst, zijn de stoepen spek en spek glad geworden. En dan nog niet te vergeten dat er nu nog los zand en grind ligt op de stoep, en dat buurtbewoners dat aan hun schoenen meenemen naar binnen.