Aluminium trekgoten dankzij Van Diepen nu ook in Noord-Holland
OPMEER – Onlangs is Van Diepen Dak en Gevel uit Opmeer de trotse eigenaar geworden van de zogenaamde ‘B205 dakgoot profileermachine’. Particulieren, bedrijven, agrariërs en collega aannemers die de razend populaire aluminium dakgoten tot nu toe noodgedwongen buiten de provinciegrenzen moesten betrekken, kunnen voortaan bij Van Diepen terecht.

“Hiervoor besteedden we onze aluminium dakgootklussen zelf ook altijd aan andere bedrijven uit”, vertelt Dennis van Diepen van het Opmeerse dakdekkersbedrijf. “De vraag naar deze dakgoten is behoorlijk toegenomen. Daarom begonnen we voorzichtig aan een eigen profileermachine te denken. Na een bedrijfsbezoek aan Alustar in de Vlaamse stad Brugge waren we er over uit: we gingen ervoor. Vervolgens kwam de eigenaar naar Opmeer om ons bedrijf te screenen. Alustar gaat namelijk niet zomaar met iedereen in zee. We kwamen glansrijk door de keuring en in maart hadden we de profileermachine en de bijbehorende montagewagen in huis.”

Met een profileermachine kun je tot dertig meter naadloze aluminium dakgoten produceren. Omdat er verschillende typen dakgoten zijn, zijn er ook verschillende profileermachines. Van Diepen is eigenaar van de B205 die de bekende aluminium trekgoot of bakgoot produceert. Dit type dakgoot wordt veel gebruikt in de industriële en agrarische sector, maar wordt ook steeds populairder bij particulieren. De dakgoot is er in vijf moderne kleuren: zwart, antraciet, wit, crème en de ‘gewone’ aluminium-zilverkleur.

De voordelen van een aluminium dakgoot ten opzichte van pvc of lood zijn volgens Dennis van Diepen legio. Zo hebben ze een tijdloze uitstraling, zijn ze tot 30 meter naadloos te monteren, waardoor ze nauwelijks lekkagegevoelig zijn. Daarnaast is aluminium duurzaam, onderhoudsvriendelijk, licht in gewicht, makkelijk te verwerken en snel te monteren. Dit alles levert een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding op. “Met onze speciale montagewagen rijden we de profileermachine naar elke klus, groot en klein. Daar produceren en monteren wij ter plekke de aluminiumdakgoten. Makkelijker kan het niet.”

Meer info: www.vandiependakengevel.nl