We zijn nu echt (bijna) klaar. Alles dat rest is nog D-days en het inleveren van het materiaal. Dan is het even rust en beginnen de eerste teams in augustus weer met trainen. Dit is ook een goed moment om terug te kijken op het afgelopen seizoen. Een seizoen met veel kampioenschappen. Alleen bij de A en B-junioren waren er geen kampioenen. B2 was dichtbij en A1 streed nog voor promotie in de nacompetitie maar helaas is dat niet gelukt. Het was ook het eerste jaar dat we de kampioenen huldigden. Het was onwennig maar leuk en we gaan dat zeker herhalen. Ook mochten we dit seizoen drie officiële clubscheidsrechters toevoegen en sloten we af met een clinic verzorgd door de selectietrainers en selectiespelers. Ongeveer 75 kinderen hebben hier met veel plezier aan meegedaan en zoals beloofd wordt jullie certificaat na-bezorgd.

Volgend seizoen is alles anders. Althans, we moeten even wennen aan de nieuwe namen maar voetbal blijft voetbal en daar verandert volgend seizoen nog niets aan. Volgend seizoen gaat ook de eerste groep van 18 jeugdleden de KNVB cursus pupillenscheidsrechter volgen. Hopelijk volgen er snel meer. Er is ook nog steeds een groep spelers die hun spelregelbewijs niet gehaald heeft. Alle spelers en speelsters geboren in 1999 hebben dit seizoen een brief gehad van de KNVB met de oproep het spelregelbewijs te halen. Helaas is niet iedereen hierin geslaagd. Zij mogen volgend seizoen dan ook niet spelen. Als het goed is weten de spelers dit zelf maar ze krijgen van mij nog een herinnering en wat ze nu moeten doen om toch volgend seizoen te mogen spelen.

Terwijl ik dit schrijf zit mijn oudste zoon, en velen met hem te wachten op een belangrijk telefoontje. Geslaagd of niet? Een belangrijke periode voor iedereen die dit jaar eindexamen heeft gedaan. Moet ik herexamen doen? Kan ik op vakantie? Is mijn vervolgstudie definitief. Maar het lijkt ook een spannende periode voor voetballers. Voetballers kijken gespannen naar de site waar maandag de indeling zal verschijnen. Dat is heel jammer. Voetbal bij een vereniging moet vooral draaien om plezier. Niemand moet nu zenuwachtig thuis zitten te hopen dat hij of zij wel in E1, F3, B4 of MB1 komt. Sterker nog, de teamindelingen moeten een formaliteit zijn waarbij we ook de begeleiders bekend maken. Directeur amateur voetbal, Jan Dirk v/d Zee weet het heel goed in zijn column te verwoorden en ik raad aan deze zeker te lezen: http://www.knvb.nl/info/18826/column-jan-dirk-vd-zee-7-een-beetje-normaal-doen.

Ik wil voor nu iedereen alvast een fijne vakantie wensen en hoop jullie allemaal volgend seizoen weer te zien op de velden van LSVV.