Afgelopen donderdag 31 maart bezocht wethouder Economische Zaken Jan Piet Beers het bedrijf VWS Flowerbulbs in Broek op Langedijk. Hij sprak daar met CEO’s Gert Sijm en Piet Sijm.Beers: “Wij zijn er trots op dat internationale en innovatieve bedrijven zoals VWS in Langedijk zijn gevestigd. Ook fijn om te merken dat  VWS zich hard maakt voor maatschappelijk verantwoord ondernemen door een goed doel als War Child te ondersteunen.”

L'Amitié voor War Child
VWS deed mee aan het Tulip Trade Event, dat werd gehouden van 30 maart tot en met 1 april. Tijdens deze dagen combineren acht Nederlandse exporteurs en veredelaars hun open dagen. Het Tulip Trade Event wil op termijn uitgroeien tot hét zakelijke promotieplatform voor de tulpensector.  Bij de opening van het Tulip Trade Event was Victor Reinier aanwezig bij VWS Flowerbulbs om als nieuwe ambassadeur van War Child de tulp L’Amitié te dopen. De tulp L’Amitié is door VWS gekoppeld aan het goede doel War Child en staat voor vriendschap, verbondenheid en vrede. Een percentage van de opbrengst zal worden geschonken aan War Child, om zo te helpen ‘de oorlog uit een kind te halen’.

Indrukwekkend
VWS werkt al jaren samen met War Child en zoals directeur Gert Sijm mooi verwoordde; “Wereldwijd zakendoen is niet zo moeilijk, maar je moet er wel iets aan toevoegen. Je wilt meer doen dan alleen handel drijven.” Wethouder Beers vond het een indrukwekkend bedrijfsbezoek: “Een jaarlijkse groei van 10% in de afgelopen drie jaar, dat kunnen niet alle bedrijven zeggen. Ook qua innovatie is het een bedrijf dat de processen continu in de gaten houdt en meegaat met de tijd. Dit mooie bedrijf heeft echt meerwaarde voor Langedijk, ook vanwege hun maatschappelijk bewustzijn. Tegelijkertijd maak ik altijd van dit soort gelegenheden gebruik om te horen hoe we als gemeente onze dienstverlening aan ondernemers kunnen verbeteren”.

Het internationale bedrijf VWS staat al sinds 1972 voor kwaliteit. VWS Flowerbulbs levert het hele jaar door kwaliteitsbloembollen aan afnemers in meer dan 60 landen. De belangrijkste producten zijn lelies, gladiolen, irissen en tulpen. De behandeling en het testen van de bollen wordt door VWS zelf gedaan.