Kaarsen maken, origami, speurtocht en dansen, speciaal voor kinderen!

Je vervelen kan altijd nog, maar dat hoeft niet op de woensdagmiddag in de herfstvakantie. De kindermiddag in Museum BroekerVeiling staat bol van de leuke activiteiten voor kinderen van 3 t/m 14 jaar.

  • Speel de quiz ‘Prijs je Rijk’, speciaal voor de kinderen van 10 t/m 14 jaar. Je krijgt een pas met een startkapitaal en door goed zaken te doen kun je geld verdienen, of………verliezen. Dit leerzame spel is onderdeel van onze nieuwe expositie ‘Leven van het Land’.

  • Ook dit jaar kun je weer je eigen kaars maken. Beginnen met alleen een lont en eindigen met een prachtige gekleurde kaars met bijvoorbeeld een knoop erin of een krul.

  • Ook kun je je eigen handtasje maken met origami vouwen.


Je bent veel creatiever dan je zelf dacht!

Ben je liever wat actiever bezig? Doe dan de Keurtocht, een actieve speurtocht waarbij je op zoek gaat naar de keurtangen bij de verschillende groentes. Als je de vraag goed hebt beantwoord, knip je zelf je kaart af.

En dat is nog niet alles: de houtdraaier laat zien hoe vroeger speelgoed werd gemaakt. Het speelgoed mag je natuurlijk uitproberen.

Kortom, er is variatie volop. De kindermiddag begint op woensdag 15 oktober om 13.00 uur.

Je vindt Museum BroekerVeiling aan de Museumweg 2 in Broek op Langedijk. Het museum is geopend van maandag t/m zondag van 10.00 uur – 17.00 uur. Voor het kaarsen maken wordt een kleine bijdrage gevraagd, de andere activiteiten zijn bij de entreeprijs inbegrepen. Voor meer informatie: ziewww.broekerveiling.nl.