Het college van Langedijk wil de locatie aan de dr. Wilminkstraat in Noord-Scharwoude, waarop het pand ‘De Overbrugging’ staat, opnieuw ontwikkelen. De gemeente wil hier woningbouw realiseren en de openbare ruimte verbeteren. De gemeente heeft inmiddels een projectplan vastgesteld, waarmee de planvorming van start kan gaan.

De Overbrugging ligt grofweg tussen de sportvelden van LSVV, de Sportlaan en de Dr. Wilminkstraat in Noord-Scharwoude. Op dit moment maken diverse organisaties gebruik van het pand. Deze gebruikers verhuizen op termijn naar andere locaties, waarna het pand vrijkomt en wordt gesloopt.

Wethouders Jan Piet Beers: “Samen met een nog te selecteren projectontwikkelaar willen wij de plannen voor de locatie opstellen. Het college wil hierin graag woningbouw en een verbetering van de openbare ruimte terugzien. Buurtbewoners en andere belanghebbenden worden vervolgens uitgenodigd voor het participatieproces omtrent de verdere invulling.”

De marktpartij wordt geselecteerd via een prijsvraag die door de gemeente wordt uitgeschreven. Dit zal naar verwachting eind 2017 plaatsvinden. De projectontwikkelaar die het plan presenteert met de beste prijs-kwaliteitverhouding, krijgt de opdracht. Begin 2018 kan dan het participatietraject starten om het plan van deze marktpartij verder uit te werken.