LANGEDIJK - Ja, u leest het goed. Wederom wordt geprobeerd een leeuw om zeep te helpen. was het eerder (2015) een tandarts die in Zimbabwe de “bekende” leeuw Cecil van het leven beroofde ,nu is het een jager die haar stinkende best doet om onze leeuw van Langedijk de nek om te draaien. Alleen een klein geluk: onze leeuw leeft nog. 


Maar voor hoelang? Deze jager haalt wapens uit de kast om onze rood getinte leeuw het definitieve zwijgen op te leggen. Vanaf het begin dat deze jager haar intrek heeft genomen in het voormalige rovershol naast het leefgebied van onze leeuw, is ze van zins om haar hele omgeving binnen het reservaat naar haar pijpen te laten dansen. Ze had amper haar intrek genomen of ze had haar pijl gericht op het (vracht) verkeer da vlak langs haar roverhol denderde. Die moesten maar omrijden, meende ze. Nadat ze daar geen medewerking van kreeg richtte ze haar pijlen op onze leeuw. Onze leeuw mag helemaal niets. Als onze leeuw z’n kaken van elkaar haalt ligt er al weer en bezwaarschrift bij de toezicht houder van ons reservaat. Onze Leeuw mag geen vrienden uitnodigen, geen spelletjes spelen en al helemaal niet vaak buiten komen. Ook 1 keer per jaar een 3 daags Reser(bier)vaat -feest in september wil ze het liefst tegen houden. Omdat bijvoorbeeld het voer te dicht bij het hol ligt, of omdat een paar hijgende herten te dichtbij komen en te hard brullen, of omdat ergens een zoeklicht net iets te veel naar binnen schijnt. Maar vinden wij het wenselijk dat we gefilmd worden door vele camera’s aan haar rovershol, Als wij onze leeuw bezoeken? Nee, toch?

Onze leeuw ligt bijna letterlijk gemuilkorfd aan de ketting door deze jager en het opperhoofd van ons reservaat lijkt haar te dienen, want deze jager weet al wat onze leeuw wilt gaan doen, voordat deze ook maar iets in zijn kop haalt en bij de toezichthouder om een toestemming vraagt. Maar u denkt misschien: dat is toch en probleem tussen jager en leeuw? Nou daar kunt u wel eens de plank flink mis slaan, want als deze jager haar zin krijgt, moet onze leeuw vertrekken of en spuitje krijgen. En dreigt onze leeuw zelf niet meer de kracht te hebben om terug te vechten en zijn wij straks onze leeuw kwijt.

Dat betekend dat onze jager ons onze gezellige uurtjes ontneemt, alleen maar om haar woongenot in haar rovershol te verhogen. Laten we dat gebeuren?

Moet onze leeuw wijken voor 1 jager die nota bene willens en weten naast onze leeuw is komen wonen? Onze leeuw woont daar al meer dan 100 jaar!! Dat kan toch niet de bedoeling zijn van onze gemeenschap in ons mooi reservaat? Is het toeval dat haar rovershol vroeger ook al bestuurlijk rovershol was? Je zou je kunnen afvragen of de kwelgeest niet in de jager, maar in het hol zit.

Maar buiten dat, laten wij onze leeuw vallen? Of maken we ons hard voor hem ?! Wij kunnen toch niet toestaan dat onze leeuw het loodje legt? Wat moet ons dierenrijk der duizend eilanden zonder onze Leeuwenkoning? Dus blijft onze leeuw bezoeken en steunen. Wij moeten onze leeuw koesteren! Onze leeuw moet blijven! En aan onze jager : accepteer dat je misgeschoten hebt, dat onze leeuw niet te temmen of te terroriseren is en zoek en andere plek in of buiten ons reservaat, waar je rustig mooie natuurkiekjes kunt schieten!!!!!!

Laten we hopen dat onze leeuw snel weer vrij uit zijn hol mag komen en (uiteraard binnen de perken!) zo nu en dan mag brullen!! Lang leve onze Roode Leeuwenkoning !!!!!!!

Met vriendelijke groeten Een D(b)ierenvriend.!!!!!!!!!