Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde

Magentazorg zoekt vrijwilligers voor zorgcentrum Buiten Zorg te Zuid- Scharwoude. “Wij zoeken mensen die graag een handje willen komen helpen in de ouderenzorg”, aldus zorgmanager Gea de Caluwé. “Met name voor ondersteuning bij activiteiten in onze huiskamer en het verzorgen van de maaltijden zijn wij op zoek naar vrijwilligers.”

De huiskamer voor bewoners is 7 dagen per week open. “We hebben een paar extra handen nodig voor het aanbod van diverse dagbestedingsactiviteiten, met name tussen 16.00 uur en 19.30 uur. We organiseren vele groepsactiviteiten en één-op-één bezigheden die aansluiten op de wens van de bewoners, maar onze medewerkers redden dat niet alleen.” Gea hoopt dat er mensen zijn die het team willen aanvullen.

“Voor meer informatie kunt u mij of mijn collega Marian Rijkes bellen via de receptie van Buiten Zorg, telefoonnummer 0226-312653. Marian is activiteitenbegeleidster en kan uit eigen ervaring vertellen over het dankbare werk. Mailen mag ook, dat kan naar  m.rijkes@magentazorg.nl.”“Dat kan ook in ons restaurant waar de bewoners dagelijks tussen 11.00 uur en 13.00 uur aan tafel schuiven voor de warme maaltijd. Vrijwilligers helpen ons bij het tafeldekken en uitserveren, maar zorgen ook voor extra sfeer en gezelligheid!”

Van onschatbare waarde


Magentazorg kan dagelijks rekenen op de inzet van veel enthousiaste vrijwilligers. Voorlezen uit de krant, meehelpen bij maaltijden, een spelletje doen, fietsen op een duofiets, een wandeling of gewoon een praatje maken: het geeft kleur aan de dag. Vrijwilligers zijn dan ook niet meer weg te denken uit onze organisatie. Wil je ook vrijwilligerswerk doen? Dat kan dus bij Buiten Zorg, maar ook op één van de andere 13 locaties van Magentazorg.