Update

BERGEN – Wie de sfeervolle Ruïnestraat in Bergen inloopt en de gezellige winkeltjes ziet moet ook de woorden “Pain” en “Vin” opvallen. Met name de “Francofielen” onder ons klinkt dat als water in de mond want wie is er nu niet gek op echt overheerlijk ambachtelijk Frans brood en een goed glas wijn. Vanaf heden is dat om de hoek te krijgen want begin april opende Anouk Stolwijk haar winkeltje “La vie locale”. Waar La vie locale er van buiten al heel knus uitziet, daar wordt dat nog eens overtroffen als men naar binnen stapt. Je waant je direct in een boulangerie zoals men die in Frankrijk kent en het zal menigeen niet lukken om met lege handen de deur uit te lopen na het zien en ruiken van alle lekkernijen. Droom Voor Anouk Stolwijk is de winkel een droom die uitkomt, maar ook een droom die in korte tijd is bewerkstelligd. Immers was het pakweg 15 jaar geleden nog helemaal niet zo vanzelfsprekend dat zij ooit iets dergelijks zou gaan doen. ‘Zeker niet’, aldus de onderneemster. ‘Eigenlijk kom ik uit de tv-wereld en heb sinds 2005 voor SBS, Endemol en Eyeworks gewerkt, eerst als productie-assistente, maar later als productieleider en presentatrice. Op een gegeven moment vroeg ik mij af of ik er nog wel zo blij van werd en ben toen een hele andere richting opgegaan. Ik ben begonnen aan een zij- instroomtraject om uiteindelijk docent Nederlands te worden door middel van twee dagen studeren en twee dagen werken. Helaas viel die baan na de tweede corona-lockdown weg en moest ik weer wat anders zoeken.’ De inspiratie om La vie locale te openen kwam mede door haar vriend Oscar die in een band speelde waarvan de zangeres een bakkerij in Amsterdam heeft en haar zus een bakkerij in Frankrijk. ‘Ik woon in Amsterdam en om ons heen zagen we ook die trend ontstaan van bakkerijen en winkels met echt goede ambachtelijke producten. Oscar woont in Bergen en toen wij kort na oud en nieuw na een lange wandeling hier langs kwamen en dit pand leeg zagen staan kwam het idee naar boven. Waarom zou dat niet in Bergen kunnen? Bergenaren zijn best progressief en houden van lekker eten en drinken, dat zie je bijvoorbeeld ook aan de horeca hier in de omgeving. ‘ 4 | Update - onderdeel van regiodagbladen.nl | juni 2021 La vie locale brengt met overheerlijke producten een stukje Frankrijk naar hartje Bergen ‘Wie is er nu niet gek op echt overheerlijk ambachtelijk Frans brood en een goed glas wijn.’ Anouk Stolwijk - La vie locale Koken op inductie moeilijk? Niet met goede pannen! Voor de professionele keuken thuis! Set pannen Spring Brigade Premium van 434,- voor 329,- Tel. 072 - 515 49 56 | www.mulderskookwinkel.nl Gedempte Nieuwesloot 56-62 1811 KT Alkmaar Kom langs in onze winkel voor meer informatie: advt mulderskookwinkel 128x93mm def.indd 1 09-05-21 12:05 Koken op inductie moeilijk? Niet met goede pannen! Voor de professionele keuken thuis! Set pannen Spring Brigade Premium van 434,- voor 329,- Tel. 072 - 515 49 56 | www.mulderskookwinkel.nl Gedempte Nieuwesloot 56-62 1811 KT Alkmaar Kom langs in onze winkel voor meer informatie: advt mulderskookwinkel 128x93mm def.indd 1 09-05-21 12:05 Koken op inductie moeilijk? Niet met goede pannen! Ruud Klercq keurslager Dorpsstraat 550 1723 HH Noord-Scharwoude 0226313076 info@ruudklercq.keurslager.nl De goud producten zijn: Zachte boeren metworst Boeren beenham Paardemetworst De goud met ster producten zijn: Bourgondische broccolischotel Langedijker koolschotel Keurslager leverworst Gekookte metworst Livar burgers Carpacciorollade Specialiteiten - Maaltijden - Livar varkensvlees - Gourmet ruudklercq.keurslager.nl Goud en Goud met ster TEKST Paul van der Molen FOTO Diane van den Broek van onze redactie 100% biologische producten

RkJQdWJsaXNoZXIy ODY1MjQ=