BROEK OP LANGEDIJK - BOL heeft opnieuw een belangrijke zege geboekt in de strijd om nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. In eigen huis werd concurrent WV-HEDW met 3-2 verslagen.

De Amsterdammers wonnen een week geleden nog met 5-4 van Hollandia dus BOL was gewaarschuwd, maar de ploeg van Erwin Tump kende een prima start. Joeron Korver opende al binnen tien minuten de score nadat een vrije trap niet ged werd weggewerkt en de bal plotseling voor zijn voeten viel. BOL leek met een comfortabele voorsprong de rust in te gaan toen Jurre van Lingen de bal in de bovenhoek krulde, maar een minuut later wist Tim Correia namens de gasten te profiteren van Langedijker balverlies: 2-1.

Na de rust werd het een ware slijtageslag met de nodige strijd. Daniël Vos raakte het aluminium, net zoals Azzouz van de gasten in de eerste helft al deed, maar toch bracht BOL de marge weer op twee via een treffer van invaller Lex Duijs. Overigens van korte duur, want kort hierna maakte Correia zijn tweede van de middag. Het zorgde voor nog wat extra spanning in het slotkwartier waar BOL met hangen en wurgen overeind bleef en zo een zeer belangrijke driepunter toevoegde.

De Tump-equipe is komend weekend vrij om op zaterdag 4 mei op bezoek te gaan bij Hollandia in Hoorn.