LANGEDIJK - Na twee ambtstermijnen stopt Hans Cornelisse op 15 juni 2017 als burgmeester van Langedijk. Inwoners en anderen die afscheid willen nemen van de burgemeester zijn van harte welkom op donderdag 8 juni tussen 19.00 en 21.00 uur in De Binding te Zuid-Scharwoude. Vanwege het afscheid zijn er enkele wijzigingen in de openingstijden van het gemeentehuis op woensdag 7 en donderdag 8 juni.

Afscheidsreceptie in De Binding

Op donderdag 8 juni 2017 is er ’s avonds voor inwoners van Langedijk en anderen die de burgemeester de hand willen schudden, een receptie in De Binding (Bosgroet 2 te Zuid-Scharwoude). U bent tussen 19.00 en 21.00 uur van harte welkom om persoonlijk afscheid te nemen van de burgemeester. Om 19.45 uur en om 20.15 uur is er voor de burgemeester een feestelijk intermezzo waarin diverse Langedijkers zich zullen laten zien en horen. Eerder die dag is er een bijzondere raadsvergadering waarin officieel afscheid wordt genomen van de burgemeester.

Geschenken voor Langedijker muziek

Burgemeester Cornelisse heeft aangegeven in plaats van geschenken graag een bijdrage te ontvangen voor de Langedijker Fanfare en Harmonieorkesten. Cornelisse: “De fanfares en harmonieorkesten zijn voor mij een vertrouwd onderdeel van Langedijk bijvoorbeeld op Koningsdag, bij de dodenherdenking en het Nieuwjaarsconcert. Hun muziek verbindt naar mijn gevoel jong en

oud en daarmee de gemeenschap. Daarom ondersteun ik ze graag op deze manier.”

Donaties kunnen worden overgemaakt op NL18 BNGH 0285 0047 51 onder vermelding van ‘Afscheid burgemeester’. Of men kan zijn of haar gift bij het afscheid in de speciaal daarvoor bestemde bus achterlaten.

Gewijzigde openingstijden

Vanwege het afscheid van de burgemeester heeft het gemeentehuis op 7 en 8 juni gewijzigde openingstijden. Op woensdagmiddag 7 juni is er een bijeenkomst voor medewerkers. Het gemeentehuis sluit dan om 15.00 uur. Tijdens de bijzondere raadsvergadering op donderdag 8 juni is het gemeentehuis gesloten tussen 13.30 en 17.00 uur. Vanaf 17.00 uur is het gemeentehuis weer geopend volgens de gebruikelijke openingstijden.

Opvolging

Over de opvolging van burgemeester Hans Cornelisse is nu nog niets bekend. Naar verwachting is daar eind mei of begin juni meer duidelijkheid over