De provincie Noord-Holland voert herstelwerkzaamheden uit aan de Broekhornerbrug over het kanaal Alkmaar (Omval) Kolhorn in Broek op Langedijk.

De Broekhornerbrug wordt in beide richtingen afgesloten voor autoverkeer van 21 september 19.00 uur tot 22 september 06.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid.
De naastgelegen fietsbrug blijft open voor (brom-)fietsers en voetgangers.

Omleiding autoverkeer


Het verkeer richting Heerhugowaard wordt omgeleid via de Westelijke Randweg, Nauertogt, Schagerweg (N245) en de Nollenweg (N508) en vice versa. Het verkeer richting Noord-Scharwoude wordt omgeleid via de Westelijke Randweg, Nauertogt, Schagerweg (N245) en Provincialeweg (N504) en vice versa. De Westdijk in Heerhugowaard blijft bereikbaar.

Herstelwerkzaamheden


Eind 2014 heeft de provincie het brugdek van de Broekhornerbrug vervangen. De omgeving ervaart sinds die werkzaamheden een toename van het geluid. Afgelopen periode zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd om de oorzaak hiervan te herleiden. Uit deze onderzoeken is gebleken dat er een ongelijkmatigheid in het wegdek zit. De provincie verwacht dat met de herstelwerkzaamheden een gelijkmatiger wegdek ontstaat en deze minder geluid produceert als (zwaar) verkeer over de Broekhornerbrug rijdt.