LANGEDIJK - Op woensdag 22 maart 2017 is de landelijke Boomfeestdag. Ook de gemeente Langedijk neemt deel aan deze feestelijke dag.

Bij het parkje aan de Korenmolen/Poldermolen zullen 22 bomen worden geplant. Een mooi aantal. Deze bomen worden dit jaar geplant door de kinderen van groep 7 en 8 van de Duizend Eilandenschool. De kinderen zullen een beste klus hebben aan het planten van deze bomen, maar ze zijn met een groot aantal, 56 kinderen, dat zal dus allemaal wel goed komen. Wethouder Jasper Nieuwenhuizen opent deze feestelijke dag om 10.00 uur, waarna het spitten kan beginnen. Medewerkers van het team Uitvoering, afdeling openbare werken van de gemeente Langedijk, zullen de kinderen een handje helpen. Daarnaast wordt op deze dag door de dorpsplatformleden het Groene Lint geopend.

De gemeente heeft samen met het Dorpsplatform en bewoners ideeën bedacht voor de groene parkjes tussen Korenmolen, Kroosakker en Langeweide, die aan elkaar gehecht zijn als een groen lint. De platformleden organiseren een wandelroute door de parkjes. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij de marktkraam die opgesteld staat bij de Korenmolen, waar ook de boomfeestdag plaatsvindt. De activiteiten vinden plaats tussen 10.00 en 12.00 uur. Mocht u het leuk vinden, dan bent u van harte welkom om te komen kijken en de kinderen een hart onder de riem te steken.