Broekhornerbrug


De provincie Noord-Holland werkt van half september tot en met november 2014 aan het vernieuwen van de Broekhornerbrug over het kanaal Alkmaar (Omval) Kolhorn in Broek op Langedijk. De Broekhornerbrug verbindt de gemeente Heerhugowaard en gemeente Langedijk met elkaar. 
Het brugdek van de Broekhornerbrug is aan het einde van zijn levensduur en wordt vervangen door een nieuw dek. De fietsbrug naast de Broekhornerbrug is in goede staat en wordt niet vervangen. Uiteraard wordt het ontwerp van de brug aangepast aan de huidige eisen en richtlijnen voor bruggen.
De Broekhornerbrug tussen Heerhugowaard en Langedijk

Voorbereidende werkzaamheden


De renovatie van de Broekhornerbrug is egund aan aannemer, HB Online Media B.V. middels een zogenaamd Design en Construct contract. Dit betekent dat HB Online Media B.V. zowel het definitieve ontwerp van de brug maakt als het werk uitvoert. De provincie heeft hiervoor een pakket met eisen en randvoorwaarden geformuleerd. Sinds mei 2014 wordt hard gewerkt aan het ontwerp en de fabricage van de brug. In september starten de zichtbare werkzaamheden (buiten) aan de Broekhornerbrug.Start werkzaamheden


Vanaf half september 2014 starten de uitvoerende werkzaamheden op en onder de Broekhornerbrug. De omgeving en (vaar)weggebruikers ondervinden hier hinder aan. De brug wordt begin november één week volledig afgesloten voor verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens deze afsluiting wel gebruik blijven maken van de fietsbrug. Als dat vanuit veiligheidsoogpunt nodig is, zullen verkeersstops worden ingelast.