Van 21 tot en met 24 april wordt op de terreinen van Manege Beukers en recreatiegebied Groot Geestmerambacht in Oudkarspel voor de derde maal de North Holland Horse Trials (NHHT) verreden. Dit is een drie-daagse internationale Eventing Wedstrijd, waar paarden een dressuur- en springonderdeel en een Cross Country over natuurlijke hindernissen zoals waterpartijen, picknicktafels en houtwallen springen. Tijdens deze dagen zullen maximaal 200 combinaties (ruiters en amazones) uit heel Europa, maar bijvoorbeeld ook uit China aan de start verschijnen.
Uiteraard is de organisatie van een dergelijk groot evenement een enorme klus! Naast de inzet van honderden vrijwilligers op de wedstrijddagen zélf, gaan er in de maanden voorafgaand aan het evenement ook vele uren in bijvoorbeeld het maken van de hindernissen, de planning en het vinden van financiële middelen zitten.
Tot onze trots mag de North Holland Horse Trials in 2016 een waardevolle aanvulling aan haar team verwelkomen. Burgemeester Hans Cornelisse van de Gemeente Langedijk -waar het evenement plaatsvindt- heeft toegezegd de rol van Beschermheer op zich te willen nemen!
Burgemeester Hans Cornelisse: "De ambitie van Ronald Beukers spreekt mij aan. Ik maak dat nu 10 jaar mee en er worden steeds stappen gezet. Die visie en daadkracht zijn een voorbeeld die de maatschappij positief maakt. Verder vind ik de uitstraling van de paardensport positief en zonder meer passen bij het gebied rond de manege. Evenementen zorgen voor ontmoetingen tussen mensen en dat is, naast het sportbelang, ook van breder belang."
De Burgemeester zal meedenken met het bestuur van de organisatie en hen met raad en daad terzijde staan. Ook zal hij op de wedstrijddagen ceremoniële taken, zoals de grote prijsuitreiking met vlaggenceremonie op zich nemen.