Per 1 maart 2015 plaatst gemeente Langedijk dagelijks nieuwe bekendmakingen op www.overheid.nl. Het gaat om omgevingsvergunningen, milieumeldingen, vergunningen A.P.V. en vergunningen Drank- en Horecawet. Andere bekendmakingen worden nog gewoon wekelijks gepubliceerd.

Voor inwoners is het belangrijk om de inzagetermijnen voor vergunningen in de gaten te houden. De termijnen zijn soms twee weken, soms zes weken. Dit kan per bekendmaking verschillen. Om op de hoogte te blijven van de bekendmakingen, kunt u zich aanmelden voor de e-mailservice opwww.overheid.nl. U ontvangt dan de bekendmakingen die betrekking hebben op uw woonplaats of postcodegebied per e-mail.

In Langedijk informeert staat een samenvatting van de bekendmakingen van de afgelopen twee weken. Let wel: de termijnen kunnen bijna verstreken zijn als u de samenvatting in de krant leest. Het is daarom handiger om een gratis e-mailabonnement te nemen.
Voor zover nodig liggen de bekendmakingen in papieren vorm ter inzage in het gemeentehuis, de bibliotheek te Zuid-Scharwoude, Het Behouden Huis in Oudkarspel en De Geist in Sint Pancras.