LANGEDIJK - Er wordt ook deze week gewerkt aan de bocht in het fietspad bij de Broekhornerbrug.

Het asfalt ligt er al in en de bestrating wordt ook vandaag gedaan.

Vanaf maandag 14 augustus werd de bocht in het fietspad bij de Broekhornerbrug tussen Broek op Langedijk en Heerhugowaard aangepast.

Tijdens de werkzaamheden is de bocht van het fietspad bij de Prinses Marijkestraat afgesloten. Fietsers kunnen nu gebruik maken van een tijdelijk fietspad.

De bocht in het fietspad, dat vanaf de Broekhornerbrug naar beneden loopt in de richting van Broek op Langedijk, is te smal voor het huidige drukke fietsverkeer tussen Langedijk en Heerhugowaard. Bovendien komen fietsers hier met relatief hoge snelheid van het talud af, wat regelmatig door gevaarlijke situaties leidt in de bocht.

Werkzaamheden

Vanaf 14 augustus werd de bocht volledig afgesloten voor fietsverkeer. De bocht wordt verbreed van 3 naar 4,60 meter en voorzien van een doorgetrokken streep in het midden van het fietspad. Ook wordt langs de buitenbocht een nieuw hekwerk geplaatst. Met deze aanpassingen wil de gemeente de verkeerssituatie verbeteren en het tragere, stijgende verkeer beter scheiden van het snellere, dalende verkeer.

A.s. vrijdag hoopt de gemeente klaar te zijn!