De heer M. (Mart) de Waard uit Zuid-Scharwoude ontving  donderdag 21 mei 2015 een Langedijker erepenning in verguld zilver. Burgemeester Cornelisse overhandigt hem de penning als dank voor zijn bijzondere verdiensten voor de Langedijker samenleving.Na afloop van zijn laatste vergadering als voorzitter van de Bedrijfskring Langedijk (BKL) verrast de burgemeester de heer De Waard met de Penning van verdienste. En veel passender kon de  gelegenheid voor de uitreiking niet zijn. Mart de Waard is niet alleen één van de oprichters van de BKL maar ook 25 jaar lang de voorzitter.       


De betrokkenheid en inzet van de heer De Waard reikt verder dan alleen het bedrijfsleven van Langedijk. Zo is hij sinds 1997 ook bestuurslid van de Federatie Bedrijvenverenigingen Alkmaar en maakte hij tot vorig jaar deel uit van het dagelijks bestuur van Transport en Logistiek Nederland (TLN). Daarnaast is de heer De Waard actief geweest als  Algemeen Bestuurslid van de Kamer van Koophandel NWH (2008-2013), zat hij in de Raad van Toezicht Noord-Hollandsche van 1816 te Oudkarspel, was hij voorzitter en interim-voorzitter van het TLN district Noord-West tot 2014 en oud-bestuurslid van zowel NIWO als EVO. Bovendien is de heer De Waard medeoprichter en oud-voorzitter van de Past Rotarians Club Langedijk-Heerhugowaard.


De penning van verdienste wordt toegekend aan personen die zich, bij voorkeur op meerdere terreinen, in het bijzonder voor de Langedijker gemeenschap verdienstelijk hebben gemaakt. Het gemeentebestuur van Langedijk is van mening dat de heer De Waard veel heeft betekend, en tot op de dag van vandaag nog steeds betekent, voor de Langedijker samenleving in het algemeen en voor het bedrijfsleven daarvan in het bijzonder.