LANGEDIJK - Woensdag 14 juni om 15.00 uur opent wethouder Jasper Nieuwenhuizen het vernieuwde deel van De Binding. De nieuwe en bestaande gebruikers van de Binding houden op deze middag allemaal open huis. Alle inwoners van Langedijk zijn tussen 15.00 en 16.30 uur van harte welkom.

Naast de bibliotheek en het Jan Arentsz huisvest De Binding sinds februari ook de medewerkers Wmo en Jeugd van de gemeente Langedijk, de GGD en MEE & De Wering. Compleet FM is in mei naar De Binding verhuisd. Om dit te vieren openen alle gebruikers op woensdag 14 juni tussen 15.00 en 16.30 uur hun deuren.

Oud-Hollandse spelletjes

Wethouder Jasper Nieuwenhuizen verricht om 15.00 uur de officiële openingshandeling. Daarna kunnen belangstellenden in alle vertrekken een kijkje nemen – eventueel onder begeleiding van leerlingen van het Jan Arentsz -, zoals in het theater en in de studio van Compleet FM. Op het parkeerterrein kunnen kinderen oud-Hollandse spelletjes spelen of zich uitleven in een levensgroot snookerspel. Verder kunt u zich laten informeren over de dienstverlening van de medewerkers Wmo en Jeugd, de GGD en MEE & De Wering. In de bibliotheek wordt er voor kinderen een plek ingericht waar iets moois wordt gemaakt rond het thema van een prachtig prentenboek. Door volwassenen kunnen met boeken ‘stapelgedichten’ worden neergelegd. Het gedicht wordt gevormd door de titels van de boeken. Verder geven bibliotheekmedewerkers een rondleiding en informatie over de vele activiteiten die de bibliotheek organiseert. En uiteraard is er voor iedereen koffie, thee, limonade en wat lekkers.