Het is weer voorjaar en u denkt wellicht: tijd om te varen en de boot te water te laten! Dat komt de gemeente goed uit, want in maart en april beginnen we met het maaien van grasvelden en speelterreinen. Om alle openbare graspartijen in Langedijk netjes te kunnen maaien, vragen wij u obstakels, zoals bootjes, uit de weg te ruimen.


Alle obstakels, zoals boten, surfplanken, aanhangwagens, palen, kettingen, touwen, afvalbakken, vlotten, enzovoorts, vragen wij u om weg te halen, zodat onze medewerkers ongestoord hun werk goed en netjes kunnen uitvoeren. De boten en andere obstakels die in het gras liggen bemoeilijken niet alleen het maaien, maar zorgen ook voor kale plekken in het gras. Het kan schade veroorzaken aan materiaal van bosmaaiers of maaimachines.

Ruim het op!
Ook roepen wij u op gezonken bootjes boven water te halen en te verwijderen. Datzelfde geldt voor aanhangers met of zonder kentekendie her en der geplaatst zijn. Wanneer eigenaren deze niet verwijderen, ziet de gemeente zich gedwongen dat te doen.