U kunt weer gratis compost afhalen en wel op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart 2015 van 8.30 tot 14.00 uur op de gemeentewerf, Vroedschap 1 in Zuid-Scharwoude. Gratis compost geldt zo lang de voorraad strekt.

Het is belangrijk dat u uw groente-, fruit- en tuinafval (GFT) apart houdt. Zo is het verwerken van GFT tot compost goedkoper dan verbranden, het zorgt voor minder luchtvervuiling en het bespaart grondstoffen. Iedere volle groen-minicontainer van 140 liter die u aan de weg zet, staat gelijk aan zo'n 15 tot 20 kilo compost. We zijn blij dat onze inwoners met ons meewerken door hun afval te scheiden en we willen u daarvoor graag bedanken. En hoe kunnen we dat beter doen dan door gratis compost uit te delen?

Voorwaarden
Bij gemeente Langedijk ontvangt u maximaal 1/2 m3 per huishouden. U dient de compost met uw eigen schep in een door u meegebrachte zak te scheppen. Als u met een aanhanger komt, denkt u dan om de bandenspanning en een afdekzeil. Het is namelijk verplicht om uw aanhanger af te dekken met een zeil of net. Tractoren en vrachtwagens staan wij niet toe op de werf.