Hondenbezitters lopen tijdens het uitlaten van de viervoeter dagelijks in de wijk en kennen de buurt als geen ander. De politie en de gemeente Langedijk roepen daarom de hulp van hondenbezitters in bij de strijd tegen woninginbraken.

Tijdens het uitlaten van de hond kunnen hondenbezitters vreemde en verdachte situaties snel signaleren. Een snelle 112-melding vergroot de pakkans van verdachten, de politie houdt de meeste verdachten aan dankzij tips.  Deze informatie is dus waardevol.

Informatieavond
In november organiseren de politie en gemeente een informatieavond voor alle hondenbezitters en andere geïnteresseerden uit Langedijk. Tijdens de informatieavond worden er concrete tips gegeven hoe u verdachte situaties kunt herkennen en kunt doorgeven.
De informatieavond wordt gehouden op woensdag 26 november 2014 vanaf 19.30 uur in de Binding, Bosgroet 12 te Zuid-Scharwoude. U hoeft zich niet aan te melden voor en deelname is kosteloos. Ook als u geen hond bezit bent u natuurlijk welkom.

Actieplan woninginbraken

De informatieavond maakt onderdeel uit van het actieplan woninginbraken. Van oktober tot en met december worden verschillende activiteiten ondernomen. Houd voor meer informatie deze website en Langedijk Informeert in de gaten.