In opdracht van Liander start aannemer Oudshoorn op maandag 1 februari met het vervangen van een in Broek op Langedijk.

Het werk start aan het Havenplein, daarna volgt de Dorpstraat tot aan de Dubbele Buurt en tot slot een gedeelte van de Dubbele Buurt. De werkzaamheden duren de hele maand februari, ijs en weder dienende. Direct omwonenden worden dit weekend nog per brief door de aannemer geïnformeerd.

In het eerste gedeelte van het werk (Havenplein en Dorpsstraat tot aan huisnummer 42) worden kleine gedeelten open gegraven. De aannemer probeert zoveel mogelijk de open gegraven delen ’s avonds weer dicht te hebben. In het tweede gedeelte (Dorpsstraat vanaf nummer 42 en de Dubbele Buurt) is dat niet mogelijk. Daar blijft het werkvak langer open. De betreffende wegen blijven toegankelijk, omdat aan één kant van de weg gewerkt wordt. Nadat de hoofdstroomkabel is vervangen, worden de aansluitingen op de woningen aangepast.

De werkzaamheden zijn met spoed in gang gezet. Reden voor de spoed is de beschadigde staat van de huidige hoofdkabel. Het vervangen daarvan moet stroomstoringen zoals eind vorig jaar in Broek op Langedijk en Zuid-Scharwoude voorkomen.