LANGEDIJK - Door een wijziging van de Wet op de huurtoeslag hebben huurders van recreatieverblijven sinds 1 juli 2016 geen recht meer op huurtoeslag. In Langedijk zijn huishoudens als een van de eersten aangeschreven door de Belastingdienst. Bij huurders van een recreatieverblijf heeft dit tot gevolg dat hun huurtoeslag is stopgezet. Huurders die voor hun recreatieverblijf huurtoeslag van de Belastingdienst ontvingen, kunnen - onder bepaalde voorwaarden - in aanmerking komen voor bijzondere bijstand voor woonkostentoeslag.

Deze bijzondere bijstand geldt alleen voor huurders die tot 1 mei 2017 huurtoeslag ontvingen en door de wetswijziging niet meer. Deze mensen kunnen bij Halte Werk een aanvraag voor woonkostentoeslag indienen.

Voor toekomstige huurders is huurtoeslag voor een recreatieverblijf niet mogelijk. Permanente bewoning van een recreatieverblijf is in gemeente Langedijk niet toegestaan.

Een aanvraag indienen

Huurders die in aanmerking komen voor deze bijzondere regeling, kunnen contact opnemen met Halte Werk, Mallegatsplein 10, 1815 AG Alkmaar. Openingstijden op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur. Tel 14 072 (kies ‘Alkmaar’), bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. U kunt de aanvraag ook indienen via

www.haltewerk.nl/bijzonderebijstand


Meer informatie over de wetswijziging is te vinden op:

https://belastingdienst-in-beeld.nl/geen-huurtoeslag-meer-voor-bewoners-van-recreatiewoningen/