Gemeente Langedijk organiseert in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket een informatieavond over duurzaam (ver)bouwen, energie besparen en energie opwekken. De informatieavond is op donderdag 2 oktober om 19.00 uur in schoolgebouw Het Palet, Platte Ven 44 in Noord-Scharwoude.
Aansluitend op de informatieavond is er een bedrijvenmarkt waar inwoners direct in contact kunnen komen met bedrijven die inwoners kunnen adviseren en duurzame maatregelen kunnen uitvoeren. Onder de aanwezigen op de informatieavond wordt een infraroodopname verloot ter waarde van € 250,-. Aanmelden voor de informatieavond kan via info@duurzaambouwloket.nl.

Gemeente Langedijk vindt het belangrijk dat de inwoners van Langedijk bewust worden van de besparingsmogelijkheden die er liggen in en rondom de woning.  Gemeente Langedijk is daarom een samenwerking aangegaan met het Duurzaam Bouwloket, een regionaal en onafhankelijk adviesbureau voor mensen die zelf hun huis duurzamer willen maken of energie willen besparen. Dat is een goede stimulans voor het Klimaatbeleid en voor de lokale economie.

Het Duurzaam Bouwloket geeft via www.duurzaambouwloket.nl informatie over bijvoorbeeld besparen op stookkosten, beter omgaan met water, zelf energie opwekken en je huis isoleren. Met het Duurzaam Bouwloket heeft de gemeente Langedijk een portaal om inwoners een stap op weg te helpen door hen te voorzien van informatie en onafhankelijk advies.