Op woensdag 25 mei organiseren de gemeente en de politie de informatiemarkt 'Sint Pancras geeft inbrekers geen kans' van 16.00 tot 20.00 uur in dorpshuis De Geist. U bent van harte welkom!

Sint Pancras geeft inbrekers geen kans!Kom op woensdag 25 mei tussen 16.00 en 20.00 uur binnenlopen in dorpshuis De Geist te Sint Pancras voor gratis tips over hoe u een woninginbraak zo veel mogelijk kunt voorkomen en tegengaan.

Burgemeester Hans Cornelisse, dorpswethouder Bert Fintelman en de wijkagenten staan u graag te woord. Ook kunt u vragen stellen.

In een ongedwongen sfeer en onder het genot van koffie of thee, kunt u langs de kraampjes lopen. Er is onder andere informatie aanwezig over:
  • Wat doet u als een onbekende aanbelt?
  • Whatsapp-groep Buurtpreventie
  • Burgernet
  • Politiekeurmerk Veilig Wonen

Doorlopend krijgt u tijdens de markt op een ludieke manier te maken met een verdacht persoon. Hoe herkent u verdacht gedrag? En wanneer belt u 112? De politie vertelt u er meer over!

Waarom Sint Pancras?
Leefbaarheid, ook in de wijk, is een speerpunt voor het komende jaar op het gebied van veiligheid in de hele gemeente. “Woninginbraken blijven daarbij onze aandacht hebben”, vertelt burgemeester Hans Cornelisse. “We zetten preventief in om zoveel mogelijk woninginbraken te voorkomen. Samen met gemeente, politie en inwoners zorgen we ervoor dat het veiliger is in Langedijk.”
Uit cijfers van de politie blijkt dat er in Sint Pancras veel wordt ingebroken in woningen. Meer dan in de rest van Langedijk. Vooral in het zuiden van Sint Pancras wordt vaak ingebroken en vaak overdag. Uit de cijfers blijkt dat inbraken vaker voorkomen in de maand juli en op vrijdagochtend, zaterdagmiddag en zondagavond. Daarom wordt de informatiemarkt gehouden in Sint Pancras, maar natuurlijk gelden de tips voor alle inwoners van Langedijk. In Sint Pancras zijn vorige week posters en flyers verspreid op verschillende plekken. Flyers zijn ook op het gemeentehuis verkrijgbaar.
Ook inwoners uit andere delen van Langedijk zijn van harte welkom.

Meer informatie? Kijk bij: Veilig wonen.