LANGEDIJK - Zijne Majesteit de Koning brengt op dinsdagmorgen 6 juni een bezoek aan ‘Het Behouden Huis’ in Oudkarspel.

Dit buurthuis is gerealiseerd door de stichting ‘Hart van Oudkarspel’. Deze stichting doet voor de derde keer mee met de Oranje Fonds Collecte die in de week van 6 tot en met 11 juni plaatsvindt.

‘Het Behouden Huis’ is een voormalig schoolgebouw uit 1883. Het gebouw is met behulp van de stichting ‘Hart van Oudkarspel’, waarin buurtbewoners zich hebben verenigd, behouden gebleven als cultureel erfgoed. Met steun uit de gemeenschap is het gebouw opgeknapt en ingericht als onderkomen voor verenigingen uit de buurt. Er worden door vrijwilligers ook allerlei activiteiten georganiseerd voor buurtbewoners, zoals het huisdiner, yoga, schilderen en kinderdisco.
De stichting ‘Hart van Oudkarspel’ doet al sinds het begin in 2015 mee aan de Oranje Fonds Collecte en heeft een bovengemiddelde opbrengst.

Oranje Fonds Collecte

Van 6 t/m 11 juni vindt de derde landelijke Oranje Fonds Collecte plaats. Op 1.500 plekken gaan organisaties op pad om te collecteren. Alle stichtingen en verenigingen in Nederland kunnen hieraan meedoen. De helft van het bedrag dat met de collecte wordt opgehaald is voor de eigen organisatie. De andere helft wordt door het Oranje Fonds besteed aan sociale initiatieven in dezelfde provincie.

Koning Willem-Alexander is samen met Koningin Máxima beschermpaar van het Oranje Fonds.