Vanaf maandag 29 juni tot en met vrijdag 10 juli is de kruising Kruissloot-Bovenweg in z’n geheel afgesloten voor alle verkeer. Om de werkzaamheden aan de Bovenweg in Sint Pancras te kunnen afronden, gaat de kruising twee weken dicht. In deze laatste fase wordt de waterleiding op de kruising vernieuwd en wordt de nieuwe riolering aangebracht. Tot slot wordt de kruising opnieuw ingericht met een plateau en straatwerk.

 

Omdat de kruising geheel wordt afgesloten, is er een omleiding ingesteld voor verkeer. Zowel auto’s, fietsers als openbaar vervoer kunnen gebruik maken van de omleidingsroute. Deze staat met borden aangegeven. Doorgaand verkeer wordt verzocht zoveel mogelijk gebruik te maken van de Gedempte Veert of Vronermeerweg. Fietsers kunnen via de Benedenweg rijden. Bakkerij Beerse blijft te allen tijde bereikbaar. Ook de woningen tussen de spoorlijn en de Kruissloot zijn via Alkmaar (N508-Herenweg) bereikbaar.
Werkzaamheden

De kruising gaat geheel dicht, omdat PWN werkzaamheden verricht aan de waterleiding. Hiervoor moet diep gegraven worden. Vervolgens wordt de nieuwe waterleiding getest of deze voldoet aan de eisen en dit heeft tijd nodig. Terwijl de weg opgebroken ligt, benut de aannemer deze gelegenheid om tegelijkertijd de riolering te vervangen. Er gaat leidingwerk de grond in en wordt er een put aangebracht. Hiervoor is een kraan nodig, die midden op de kruising komt te staan. Gemeente Langedijk kiest ervoor om de kruising tijdens de werkzaamheden dicht te zetten, zodat de werkzaamheden vlot en veilig gedaan kunnen worden. De gemeente vraagt begrip voor de overlast die hierdoor ontstaat.
Afronding

Aan de Bovenweg in Sint Pancras worden de riolering en de waterleidingen vervangen en vernieuwd. Het asfalt wordt vervangen door straatklinkers, waardoor de weg een andere uitstraling krijgt. Het werk is verdeeld in vijf fasen. Vier fasen zijn afgerond. Als deze laatste fase is afgerond, kan het verkeer volledig gebruik maken van de vernieuwde Bovenweg.Inloopspreekuur

Iedere woensdag van 15.00-16.00 uur is er inloopspreekuur in de bouwkeet aan de Parallelweg. Inwoners kunnen binnenlopen voor vragen over de werkzaamheden. Kijk voor actuele informatie op www.bovenwegsintpancras.nl