Het aantal elektrische auto's neemt snel toe en dus ook de vraag naar openbare laadpalen. Gemeente Langedijk gaat daarom samenwerken met de Provincie Noord-Holland en metropoolregio Amsterdam (MRA).


De projectgroep MRA Elektrisch verzorgt de gezamenlijke inkoop van laadpalen in de provincie Noord-Holland. Gemeente Langedijk gaat mee doen aan die gezamenlijke inkoop. Inwoners van Langedijk kunnen zich bij de gemeente melden als zij belangstelling hebben in een openbare laadpaal in de buurt.

De aanvrager van een laadpaal moet voldoen aan een aantal voorwaarden:

1.    U bent in het bezit van een elektrische auto of u gebruikt een elektrische auto;
2.    U beschikt niet over parkeergelegenheid op eigen erf of elders in een parkeergarage;
3.    Er is in de omgeving nog geen openbare laadpaal aanwezig.

Voor de gemeente en de aanvrager van de laadpaal zijn geen kosten verbonden aan het plaatsen van de laadpalen. Uiteraard betaalt de toekomstige gebruiker wel de kosten voor de stroom die wordt geleverd door de exploitant.
De gemeente krijgt een beperkt aantal laadpalen toegewezen door MRA Elektrisch. Meer dan dat aantal laadpalen zal er in 2016 niet geplaatst worden.

Wees er dus snel bij en meld u aan via de heer G. Schutten: G.Schutten@gemeentelangedijk.nl. Vermeld hierbij uw huisadres, postcode en woonplaats en telefoonnummer. Lees hier ook de voorwaarden voor een aanvraag.