Samen uit, samen thuis, is de leus bij de brandweer. Altijd. Maar gisteren is onze collega John Impink niet teruggekomen. Het is de ergste nachtmerrie voor een brandweerploeg. De klap is hard aangekomen. Niet alleen bij de directe collega’s van de kazernes Langedijk, Schermer en Heerhugowaard, maar op alle 53 posten van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord heerst een groot gevoel van verlies. Alle medewerkers van de veiligheidsregio en gemeenten zijn aangeslagen.

John werd met zijn ruim twintig jaar ervaring als een zeer ervaren duiker gezien. Daarnaast was hij al geruime tijd een zeer vakkundig en enthousiast instructeur. Lid van duikvereniging Heerhugowaard en onderwatersportvereniging ORCA. John was ook instructeur bij de Nederlandse onderwatersportbond en gaf les bij deze twee duikverenigingen.


John stond altijd voor mensen klaar en wilde graag mensen helpen. Dat was ook de reden waarom hij zich in 2012 heeft aangemeld bij de brandweer. In zijn eerste jaar heeft hij de opleiding brandweerduiker gevolgd en vanaf februari 2013 was hij aangesteld als brandweerduiker.


Brandweer Heerhugowaard, Langedijk, Schermer
De colleges van Heerhugowaard en Langedijk
Veiligheidsregio Noord-Holland Noord