Vanaf morgen, 14 augustus, kunt u alleen nog op afspraak aan de balie terecht. Voor elk bezoek aan het gemeentehuis maakt u van tevoren een afspraak via de website.


Sinds begin dit jaar werkt gemeente Langedijk op afspraak. Veel inwoners maken hier dankbaar gebruik van, want zij kunnen in hun eigen tijd een afspraak maken voor een bezoek aan een van onze balies. Of u nu voor Burgerzaken, Vergunningen of Loket Werk en Zorg komt: met een afspraak heeft u geen wachttijd en wordt u direct geholpen. De medewerkers zitten voor u klaar. Zij weten waarvoor u komt, omdat u dat van tevoren hebt gemeld. De juiste gegevens zijn dus direct beschikbaar. Dit werkt makkelijk, snel en efficiënt.


Online afspraak maken: hoe werkt het?
Via de website kunt u direct online een afspraak maken. Ga naar ‘Online afspraak maken’.


Let op!
Als u zonder afspraak naar het gemeentehuis komt, kijken wij of wij nog diezelfde dag een afspraak voor u kunnen maken. Wij benadrukken dat zej niet kunnen garanderen dat u nog diezelfde dag wordt geholpen. Inwoners die op afspraak komen, krijgen bovendien voorrang. Het kan zijn dat de agenda vol is of dat u lang moet wachten.
Heeft u wel een afspraak, maar komt u meer dan 15 minuten later dan het afgesproken tijdstip? Dan zijn wij genoodzaakt een nieuwe afspraak te maken. Indien mogelijk maken wij de nieuwe afspraak voor dezelfde dag, maar dat kunnen wij helaas niet garanderen.


Afhalen
Alleen het afhalen van bijvoorbeeld een rijbewijs of paspoort, het doen van geboorteaangifte of overlijdensaangifte kan nog zonder afspraak. Maar alleen tijdens de openingstijden.


Online zelf regelen
Wist u trouwens dat u een aantal producten online kunt aanvragen? Via ‘Digitaal Loket’ regelt u bijvoorbeeld uw verhuizing zelf. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken om langs te komen op het gemeentehuis. Een groeiend aantal producten kunt u online aanvragen. Bezoek daarom eerst ons Digitaal Loket voor u een afspraak maakt.


Lees ook: Openingstijden