LANGEDIJK - Tot en met eergisteren, dinsdag 27 december, konden nieuwe politieke partijen zich laten registreren voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Dit jaar heeft zich in Langedijk één nieuwe partij aangemeld: Senioren Langedijk.

Lokale partijen die zich eerder in Langedijk hebben geregistreerd, kunnen weer gewoon meedoen met de verkiezingen. Dat geldt ook voor partijen die aan de Tweede Kamerverkiezingen of de verkiezingen van de Provinciale Staten hebben meegedaan. Naar verwachting doen in Langedijk de volgende partijen mee: Dorpsbelang Langedijk, VVD, Kleurrijk Langedijk, Hart voor Langedijk- D66, CDA, GroenLinks, Partij van de Arbeid, ChristenUnie en Senioren Langedijk.

Voor alle partijen geldt dat ze daadwerkelijk aan de gemeenteraadsverkiezingen kunnen deelnemen als ze op 5 februari 2018 een geldige kandidatenlijst en de bijbehorende documenten hebben aangeleverd. Daarna wordt de kieslijst definitief gemaakt. De gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden op woensdag 21 maart 2018.