NOORD SCHARWOUDE - Donderdag 14 december zetten Rick Tauber en Piet de Geus van Bouwcombinatie Langedijk hun handtekening onder een overeenkomst met de gemeente Langedijk voor de bouw van 44 woningen op het ‘Mavo-veld’ in Noord-Scharwoude. Wethouder Jan Piet Beers: “Het heeft even geduurd, maar nu krijgt het Mavo-veld dan eindelijk een prima invulling.”

Bouwcombinatie Langedijk zal op deze locatie 16 twee-onder-een-kapwoningen en 28 appartementen realiseren, waarvan 16 in de categorie ‘sociale koop’ en 12 in de categorie ‘vrije sector’. De tweekappers worden gebouwd met natuurlijke materialen en krijgen een warme uitstraling. Beers: “Fijn dat we hier voor meerdere doelgroepen bouwen. Zo komen we tegemoet aan de vraag naar verschillende woningtypen in onze gemeente.”

Goede ideeën tijdens participatieproces

In 2014 sloot de gemeente een intentieovereenkomst met Bouwcombinatie Langedijk en vervolgens is een stedenbouwkundig plan opgesteld. Bij de totstandkoming van dit plan zijn omwonenden vanaf de start betrokken geweest. Een klankbordgroep heeft intensief meegedacht met het plan van de Bouwcombinatie en de gemeente, waardoor het plan op verschillende punten is verbeterd. Zo is de nokrichting aangepast en hebben de deelnemers oplossingen aangedragen voor het parkeren. Afgelopen dinsdag 12 december ging de gemeenteraad van Langedijk akkoord met de verkoop van de grond voor de bouw van de woningen. Daarnaast gaf de raad zijn goedkeuring voor de start van de herziening van het bestemmingsplan. Dit traject, waarbij belanghebbenden nog mogelijkheden hebben om een zienswijze in te brengen, duurt ongeveer negen maanden. Aansluitend wordt de locatie bouwrijp gemaakt en kan naar verwachting begin 2019 de eerste paal worden geslagen. De Geus en Tauber zijn blij dat het plan nu van start gaat. “We merken nu al dat er veel belangstelling is voor de woningen op deze locatie, dus we zijn heel positief gestemd.”