Langedijk: Vanaf maandag 24 augustus start gemeente Langedijk met asfaltwerkzaamheden op de Oostelijke Randweg en Langebalkweg. De Oostelijke Randweg wordt drie weken afgesloten tussen de Juliana van Stolbergstraat  en de rotonde bij de Langebalkweg. Daarna wordt de rotonde bij de Langebalkweg vernieuwd. Rotonde Potjesdam blijft wel open, zodat het zwembad, tuincentrum en verenigingen aan de Potjesdam bereikbaar blijven. De werkzaamheden duren circa een maand.


Aannemingsmaatschappij Van Gelder B.V. zal de werkzaamheden in opdracht van de gemeente uitvoeren. Het werk wordt in twee fasen ingedeeld.

Fase 1 (zie kaart 1)

Fase 1 duurt drie weken. Dan wordt de Oostelijke Randweg tussen de Juliana van Stolbergstraat en de rotonde bij de Langebalkweg geheel afgesloten. Rotonde Potjesdam blijft open. Er is een omleiding voor autoverkeer via de Westerweg-N242 (roze lijn) of Voorburggracht (blauwe lijn). Ook het fietspad langs de Oostelijke Randweg wordt afgesloten. Fietsers kunnen gebruik maken van de route Langebalkweg, Wilgenlaan, Populierenlaan, Dokter Wilminkstraat, Dahliastraat, Hortensiastraat, Seringenstraat, Juliana van Stolbergstraat en vice versa (roze stippellijn).

Kaart 2.

Fase 2 (zie kaart 2)

In fase 2 concentreren de werkzaamheden zich voornamelijk op de Langebalkweg. Deze is dan afgesloten vanaf de rotonde tot aan de Langebalkbrug. Op de rotonde en bij de wegversmallingen wordt het asfalt vervangen. Autoverkeer wordt geadviseerd de omleidingsroute te volgen via de Westerweg-N242, Provincialeweg N504, Westelijke Randweg, Geestweg en vice versa (roze lijn). Ook in deze fase blijft rotonde Potjesdam open, zodat het zwembad, tuincentrum en verenigingen aan de Potjesdam bereikbaar blijven (blauwe lijn). De rijweg vanaf rotonde Potjesdam richting Juliana van Stolbergstraat is dan ook weer open (blauwe lijn).
Informatieavond
Op dinsdag 18 augustus is er een informatieavond voor bewoners over de werkzaamheden. Via deze website worden de tijd en locatie later bekend gemaakt.