LANGEDIJK - Na jaren van hard werken was het zover: het kunstgrasveld aan de Bosgroet in Mayersloot-West is gereed. Vrijdag 30 juni werd het voetbalveld officieel geopend door wethouder Jasper Nieuwenhuizen. “Een geslaagd voorbeeld van een burgerinitiatief.”

Het kunstgrasvoetbalveld was een langgekoesterde wens van de bewoners van Mayersloot-West. Initiatiefnemer en lid van de wijkraad Hans Stoop: “Drie jaar geleden kregen we groen licht van de gemeente om op deze plek een kunstgrasveld te realiseren, op voorwaarde dat we zelf de financiering rond zouden krijgen. We hebben daarna heel wat sponsorbrieven verstuurd. We hebben successen geboekt en teleurstellingen moeten verwerken, maar we hebben als bewoners altijd geloofd dat het ons zou lukken.”

Een burgerinitiatief van deze omvang was ook voor de gemeente een nieuwe uitdaging, aldus Stoop. “Maar de gemeente werkte op alle fronten heel constructief mee en heeft ons ondersteund bij de voorbereiding en uitvoering. Gezamenlijk hebben we een droom kunnen verwezenlijken. Wij gaan nu vanuit de sportorganisatie van de wijkraad Mayersloot-West deze accommodatie gebruiken voor allerlei leuke evenementen in de wijk.” Nieuwenhuizen vult aan: “Geweldig dat jullie dit als bewoners voor elkaar hebben gekregen. Want wat is er fijner voor kinderen dan lekker buiten spelen?” Het kunstgrasveld werd de dag erop al echt in gebruik genomen. Op 1 juli vond het jaarlijkse wijkenvoetbaltoernooi plaats, waar zo’n 200 jeugdige voetballers en voetbalsters hun skills vertoonden en streden om de titel ‘Kampioen van Mayersloot-West’.