Zuid Scharwoude – de Werkgroep SP Langedijk heeft een verzoekbrief naar het college en de gemeenteraad gestuurd over de toekomst van de Jeu de Boules-baan bij de Overbrugging in Noord Scharwoude. Dit omdat de accommodatie aan “vernieuwing” toe is en de bijbehorende maatschappelijke organisaties al eerder een verzoek hebben ingediend voor o.a. een nieuw bankje en voor verbetering van de baan. Maar dit eerdere verzoek werd tot nu toe niet erg serieus genomen.

Wat is er nou zo belangrijk aan een bankje of een nieuwe Jeu de Boules baan zult u misschien denken. Er zijn toch belangrijkere dingen dan dit? De WMO bijvoorbeeld? Ja, dat klopt en daar is de SP ook mee bezig. Maar naast deze “politieke” taken zijn er ook deze "kleinere dingetjes" die het doen voor de inwoners van Langedijk. En de SP merkt dat dit vaak nog wordt vergeten.

In Juli 2008 is er al een keer een verzoek gedaan aan dorpsbeheer. Toen bleek er geen geld beschikbaar te zijn voor het plaatsen van een nieuw bankje. Ook werd de reden genoemd, dat de buurt dan meer last zou krijgen van vandalisme en “hangjongeren” . Maar hier is nooit onderzoek naar gedaan. De SP ziet graag meer gegronde redenen en meer aandacht voor dit onderwerp. Het mag niet zomaar afgedaan worden als onbelangrijk, vinden zij. Dus vandaar opnieuw een verzoekbrief. Want alles wat er nu wordt bijgehouden, is het gras. Aldus SP.