Zittend: Chris Kuijten (HVC), Jan Nagengast (wethouder gemeente Alkmaar), Evert den Boer (Greenchoice), Arjen Struijk (Climate Neutral Group). Staand: Chris Sevillano (Stichting Ronduit), Peter Zomerdijk (Stichting SAKS), Teun van Etten (Sportservicepunt Langedijk), Kaat Kroon (Gemeente Alkmaar), Vincent Thijssen (Sportbedrijf Alkmaar sport), Rob Opdam (wethouder gemeente Heiloo), Pierre Sponselee (Woonwaard), Gertjan de Waard (Stadswerk072), Kees Opdam (Stadswerk072)

De gemeenten Alkmaar, Bergen, Heiloo, Langedijk en Heerhugowaard hebben in samenwerking met verschillende bedrijven in de regio Alkmaar nieuwe overeenkomsten gesloten voor de levering van energie.

In een gezamenlijke Europese aanbesteding is de opdracht definitief gegund. De levering van elektriciteit en garanties is gegund aan HVC Energie, de levering van gas aan Greenchoice en de levering van CO2-emissierechten ten behoeve van de klimaatcompensatie van het totale aardgasverbruik aan Climate Neutral Group.

Deelnemers uit de regio Alkmaar zijn Alkmaar Sport, Stadswerk072, TAQA Theater de Vest, Stichting Sportservicepunt Langedijk, Stichting SAKS, Stichting Ronduit en Woonwaard.

Duurzame gemeente
Duurzaamheid is belangrijk voor de regio Alkmaar en daarom is dit ook meegenomen in deze aanbesteding. Wethouder duurzaamheid, Bert Fintelman: “Als gemeente moet je het goede voorbeeld geven. Ook als het gaat om het duurzaam inkopen van eigen energie. Het stimuleren van duurzame energie is een van onze pijlers in het collegeprogramma. Door samen te werken met gemeenten en partners in de regio en samen de inkoop te regelen, sparen we bovendien geld uit. Een duurzame oplossing dus voor iedereen!”