LANGEDIJK -  ‘De Overhaal’ is door de jury verkozen tot de nieuwe naam voor de teams Wmo, Centrum voor Jeugd en Gezin, MEE, de Wering en de GGD, die sinds 13 februari in De Binding zijn gehuisvest.

Het college schreef een prijsvraag uit om een naam te bedenken voor de ‘gezamenlijke toegang’ tot ondersteuning en hulp. De winnaar, de heer Maurits Kool uit Oudkarspel, ontving uit handen van wethouder Bert Fintelman een dinerbon voor twee personen en een mooie bos bloemen.

De jury, bestaande uit wethouder Bert Fintelman en manager Publiekszaken Jesca Faber, kozen uit 22 inzendingen voor De Overhaal als passende en pakkende naam voor de toegang tot de sociale functies. Volgens de criteria moet de naam ‘een welkom gevoel geven, herkenbaar Langedijks zijn en maakt de naam duidelijk dat mensen met een ondersteuningsvraag informatie advies en waar nodig een voorziening kunnen krijgen om zelf een stapje verder te komen’. De Overhaal is een naam die overeenkomt met deze criteria.

Het juryrapport onderbouwt dit als volgt: “Een overhaal is een waterverbinding, een plaats waar de boot over land wordt getrokken om het peilverschil van de verschillende waterwegen te overbruggen. In Langedijk is dit een herkenbaar beeld, met het ‘leven aan het water’. In de wijk Mayersloot-West is een overhaal, die tijdens het seizoen voor iedereen te gebruiken is. De Overhaal wordt zo geassocieerd met iets laagdrempeligs, een plek waar je anderen ontmoet. Het woord ‘overhaal’ draagt ook een element voor woordspel in zich: o-verhaal – een plek waar verhalen uitgewisseld worden, waar verhalen tot leven komen en waar naar elkaar wordt geluisterd.”