HOORN - Drie dagen nadat BOL in competitieverband met 2-0 won van Hollandia heeft de Hoornse formatie zich in de achtste finale van de KNVB-districtsbeker op overtuigende wijze weten te revancheren. De ploeg van trainer/coach Lars Keppel won ditmaal met 5-1.

Op de zege viele helemaal niets af te dingen, want op het kunstgrasveld van Hollandia was de thuisploeg van meet af aan de betere en kwam al snel op voorsprong door een benutte strafschop van Encho Margaritha na een overtreding van Jeroen Korver op Jesse Koeman. BOL kwam op gelijke hoogte via een vrije trap van Jack Schoon, maar nog voor de rust had Denzel Inyamah, op aangeven van Niels Koster voor een hernieuwde voorsprong gezorgd.

Dezelfde Koster, afgelopen zaterdag nog volledig in de tang bij Lex Duijs besliste het duel na de rust met twee treffers. Nadat beide ploegen nog een strafschop hadden gemist, Schoon namens BOL en Stan Prins van Hollandia, wist Prins in de slotfase de eindstand nog wel op 5-1 te bepalen.

Hollandia gaat zodoende in de koker bij de loting voor de kwartfinale en het BOL van trainer Erwin Tump kan zich vanaf heden volledig richten op handhavingin de vierde divisie.