LANGEDIJK - Dinsdagmiddag 2 mei sloeg wethouder Bert Fintelman de symbolische eerste paal van de Milieustraat op bedrijvenpark Breekland. De Milieustraat kan straks 18 verschillende afvalstromen verwerken, waaronder ook oude matrassen, harde kunststoffen en piepschuim, en voldoet daarmee aan de landelijke richtlijnen. Fintelman: “Deze eerste paal is echt een mijlpaal. Door grondstoffen in te zamelen, te scheiden en te hergebruiken kunnen we als Langedijk een belangrijke bijdrage leveren aan de noodzakelijke milieudoelstellingen.”

De Milieustraat krijgt een verhoogd bordes/perron, waar inwoners gemakkelijk hun afval kwijt kunnen. Fintelman: “En doordat de Milieustraat in Langedijk gevestigd blijft, blijft het gescheiden aanbieden van grondstoffen laagdrempelig voor onze inwoners.” De gemeente Langedijk streeft ernaar dat in 2020 75% van het huisafval gescheiden wordt ingezameld.

Na het slaan van de palen, worden de vloeistofdichte vloeren van de Milieustraat gestort. Ook komt er een klein chemisch afvaldepot en een beheerdersunit. Naar verwachting opent de Milieustraat eind oktober zijn deuren.