LANGEDIJK - Gemeente Langedijk verleent vanuit het Innovatiefonds Sociaal Domein een financiële bijdrage aan het steunpunt 'Veilig financieel ouder worden in Langedijk', dat kwetsbare ouderen wil beschermen tegen financieel misbruik.

In Nederland worden per jaar zo’n 30.000 ouderen het slachtoffer van financieel misbruik, zoals pinpasfraude, gedwongen testamentwijziging of het wegnemen van waardevolle eigendommen. Verschillende organisaties in Langedijk hebben de handen ineen geslagen om ouderen bewust te maken van het risico op financiële uitbuiting en hen te informeren over de mogelijkheden om hun financiële zaken zo te regelen dat de kans op uitbuiting afneemt.
Het steunpunt 'Veilig financieel ouder worden in Langedijk' bestaat uit een groep mensen uit verschillende werkvelden (zoals politie, wijkverpleegkundige, notaris, bankmedewerker). De deelnemers komen allemaal vanuit hun eigen functie in aanraking met ouderen en kunnen een actieve rol spelen bij het herkennen en aanpakken van financiële uitbuiting. De activiteiten van het steunpunt sluiten aan bij de landelijke campagne 'Veilig financieel ouder worden’, die staatssecretaris Van Rijn startte op 15 december 2016.

Meer informatie

Voor vragen kunt u van maandag tot en met vrijdag tijdens kantoortijden bellen met het steunpunt 'Veilig financieel ouder worden', tel: 0226 - 72 32 17.

Wilt u liever iemand persoonlijk spreken? U kunt terecht op het spreekuur van Evean op maandag van 14.00 tot 17.00 uur in de Sociale Winkel in het Winkelcentrum Broekerveiling.