Mensen met een regiotaxipas (ook Wmo-pas genoemd) kunnen reizen met de Regiotaxi. De Regiotaxi is bedoeld voor mensen die vanwege een beperking geen gebruik kunnen maken van het reguliere openbaar vervoer. Op 1 januari 2016 neemt Connexxion het vervoer via de Regiotaxi over van de Bios-groep.


Wanneer en waar rijdt de Regiotaxi?
De Regiotaxi rijdt zeven dagen per week van 6.00 uur tot 24.00 uur langs verschillende adressen om reizigers op te halen en weg te brengen. De Regiotaxi rijdt in de gemeenten Alkmaar (inclusief Graft-De Rijp en Schermer), Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest.

Hoe bestelt u de Regiotaxi?
Bel 0900-8878 (€ 0,10/ min, plus de kosten van het gebruik van uw mobiele telefoon). Vanaf 1 januari 2016 kunt u ook via internet reserveren: noordkennemerland.connexxion.nl.
Bestel uw rit zo tijdig mogelijk, maar uiterlijk één uur van tevoren. Wilt u meer dan vijf zones rijden, bestel uw rit dan minimaal 24 uur van tevoren. Geef door op welk adres u opgehaald wilt worden en naar welk adres u wilt reizen. Meld ook of er andere passagiers met u meereizen. Geef het nummer van uw regiotaxipas door en meld of u hulpmiddelen (rollator, rolstoel of scootmobiel) wilt meenemen.
Let op! Houd er rekening mee dat de Regiotaxi een kwartier eerder of later dan het afgesproken tijdstip kan arriveren. De Regiotaxi blijft maximaal vijf minuten op u wachten.

Wat verandert er per 1 januari 2016?
Voor gebruikers van de Regiotaxi met een regiotaxipas verandert er niets. Uw regiotaxipas blijft in 2016 geldig: met de pas kunt u ook in 2016 gebruik maken van de Regiotaxi. Ook kunt in 2016 nog steeds twee mensen meenemen bij uw vervoer door de Regiotaxi. U kunt de ritten blijven boeken via het bekende telefoonnummer: 0900-8878.
Gebruikers van de Regiotaxi zonder een regiotaxipas kunnen vanaf 1 januari 2016 niet langer gebruik maken van de Regiotaxi. Zij kunnen wel reizen met het reguliere openbaar vervoer.
Kunt u niet reizen met het reguliere openbaar vervoer? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een Taxipas. Kijk onder “Taxipas” voor meer informatie.

Enkele ritten in 2016 reserveren
Wilt u in 2015 alvast een enkele rit reserveren in 2016?
Dit kan vanaf 17 december 2015 via telefoonnummer: 0900-8878.

Let op! Vaste ritten opnieuw reserveren voor 2016
Maakt u gebruik van vaste ritten, dus ritten die volgens een vast schema gereserveerd zijn?
Dan is het noodzakelijk dat u deze vaste ritten voor 2016 opnieuw reserveert.
Dat kan vanaf 17 december 2015 via telefoonnummer: 0900-8878.

Regiotaxipas
De regiotaxipas is uitsluitend bedoeld voor mensen die door een beperking geen gebruik kunnen maken van het reguliere openbaar vervoer en regelmatig willen reizen met de Regiotaxi. Bij het Wmo-loket kunt u een aanvraag voor een regiotaxipas indienen. Met een regiotaxipas reist u tegen het Wmo-laagtarief. U mag ook twee gezinsleden meenemen. Zij mogen met u meereizen tegen Wmo hoogtarief.
De regiotaxipas is niet bedoeld voor mensen die incidenteel of tijdelijk gebruik willen maken van de Regiotaxi, bijvoorbeeld bij revalidatie of als het glad is.
Kosten
De kosten zijn afhankelijk van het aantal zones dat u reist. U betaalt voor de gereisde zones tussen uw vertrekadres en bestemmingsadres. U betaalt het ritbedrag contant aan de chauffeur of via een vooraf afgegeven machtiging. OV-chipcard en OV-abonnementen zijn niet geldig.
Zones Wmo laagtarief €  * Wmo hoogtarief €
1              1,00                           1,30
2               1,30                           2,30
3               1,70                            4,30
4                2,00                           6,30
5                2,80                          8,30
6                3,80                           10,30
Elke volgende zone   6,00              6,00

Reist u meer dan 20 kilometer van uw woonadres? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van Valys, www.valys.nl

Spelregels
De Regiotaxi rijdt langs verschillende adressen om reizigers op te halen of weg te brengen. Huisdieren mag u niet meenemen, met uitzondering van blindengeleidehonden en gecertificeerde hulphonden. Bent u verhinderd, meld dan minimaal één uur van tevoren de gereserveerde rit af. Bij niet tijdig afmelden stelt de vervoerder u aansprakelijk voor de gemaakte kosten.

Klacht of suggestie?
Heeft de Regiotaxi u niet of te laat opgehaald of heeft u een klacht of suggestie, dan verzoeken wij u dit aan ons door te geven via telefoon 0900-8878 of website www.noordkennemerland.connexxion.nl.

Maakt u geen gebruik meer van uw regiotaxipas?
Als u niet langer gebruik maakt van uw regiotaxipas, dan verzoeken wij u dit aan ons door te geven via e-mail: loketwerkenzorg@gemeentelangedijk.nl Vermeld daarbij aub uw burgerservicenummer (BSN) en/of uw naam en geboortedatum, zodat wij uw gegevens kunnen achterhalen. Na uw melding wordt de pas beëindigd.