LANGEDIJK - Vanaf maandag 14 augustus wordt de bocht in het fietspad bij de Broekhornerbrug tussen Broek op Langedijk en Heerhugowaard aangepast. Tijdens de werkzaamheden is de bocht van het fietspad bij de Prinses Marijkestraat afgesloten. Fietsers kunnen gebruik maken van een tijdelijk fietspad.

De bocht in het fietspad, dat vanaf de Broekhornerbrug naar beneden loopt in de richting van Broek op Langedijk, is te smal voor het huidige drukke fietsverkeer tussen Langedijk en Heerhugowaard. Bovendien komen fietsers hier met relatief hoge snelheid van het talud af, wat regelmatig door gevaarlijke situaties leidt in de bocht.

Werkzaamheden

Vanaf 14 augustus wordt de bocht volledig afgesloten voor fietsverkeer. De bocht wordt verbreed van 3 naar 4,60 meter en voorzien van een doorgetrokken streep in het midden van het fietspad. Ook wordt langs de buitenbocht een nieuw hekwerk geplaatst. Met deze aanpassingen wil de gemeente de verkeerssituatie verbeteren en het tragere, stijgende verkeer beter scheiden van het snellere, dalende verkeer.

Omleiding

Een tijdelijk fietspad wordt aangelegd over het parkeerterrein van het appartementencomplex zodat fietsers gebruik kunnen blijven maken van de route. We proberen de hinder voor het fietsverkeer zoveel mogelijk te beperken. De verwachting is dat de werkzaamheden twee weken duren. Er is voor gekozen de werkzaamheden uit te voeren in de rustigere zomerperiode.