LANGEDIJK - In de maand mei en juni is de Westelijke Randweg tussen de Molenkade en de Geestweg afgesloten. De werkzaamheden aan de nieuwe rotonde bij de Geestweg lopen vertraging op.

Vanaf 1 mei wordt tevens het weggedeelte tussen de Loopakker en de Molenkade afgesloten. Ook het fietspad langs dit weggedeelte is geheel dicht. De rotonde Molenkade en rotonde Vroedschap blijven bereikbaar voor verkeer.

De werkzaamheden aan de rotonde bij de Geestweg lopen vertraging op door het omleggen van de hoofdwaterleiding. Door strenge eisen die worden gesteld aan de veiligheid van de drinkwatervoorziening moet dit zorgvuldig gebeuren.
Om geen grotere vertraging op te lopen in de totale duur van de reconstructie Westelijke Randweg, wordt vanaf 1 mei gestart met de volgende fase: de afsluiting van het weggedeelte tussen de Loopakker en Molenkade. Hierdoor is een groter deel van de weg voor een langere periode afgesloten dan van tevoren gepland. Het afsluiten van een groter gedeelte van de Westelijke Randweg is afgestemd met de hulpdiensten en Connexxion.
De rotonde Molenkade en rotonde Vroedschap blijven bereikbaar voor het verkeer. Als de rotonde bij de Geestweg klaar is, kan het verkeer weer gebruik maken van de route via de Geestweg. Ook de bus kan dan weer de gebruikelijke route rijden. Voorlopig blijft de tijdelijke buslijn langs het winkelcentrum Broekerveiling van kracht.

Verkeersveilige inrichting

De Westelijke Randweg in Noord- en Zuid-Scharwoude krijgt een verkeersveilige inrichting. Het betreft het deel van de weg tussen de Provincialeweg N504 en de rotonde Vroedschap. De totale werkzaamheden duren naar verwachting tot eind juli. De Westelijke Randweg wordt over de gehele lengte met één meter verbreed. Ook aan het fietspad vinden werkzaamheden plaats. Tijdens de werkzaamheden wordt in fasen telkens een deel van de weg afgesloten voor alle verkeer (ook voor fietsers). Doorgaand autoverkeer wordt omgeleid middels bebording, het fietsverkeer wordt omgeleid door het dorp.

Meer informatie

Tijdens de uitvoering van het project is er wekelijks een inloopspreekuur op woensdag van 13.00 tot 14.00 uur in het gemeentehuis. Op www.gemeentelangedijk.nl onder ‘Werk aan de weg’ staan alle wegwerkzaamheden in gemeente Langedijk vermeld.