LANGEDIJK - Jarenlang was de weekmarkt een vertrouwd fenomeen op de Dorpsstraat in Noord-Scharwoude. Maar dat verandert vanaf volgende week: dan verhuist de markt naar het Broekerplein.

Donderdagochtend ondertekenden wethouder Jan Piet Beers en Cor Beentjes, voorzitter van de onlangs opgerichte Stichting Broeker Markt, de overeenkomst tot verzelfstandiging van de weekmarkt. De standhouders zijn blij met de verzelfstandiging. Beentjes: “We gaan actief op zoek naar standhouders die onze markt willen komen versterken. We willen daarbij vooral voor kwaliteit gaan.” George Noordhuis van Pi-nuts vult aan: “De markt hoeft niet per se goedkoper te zijn dan de supermarkten. Wij willen ons onderscheiden door een beter en meer gespecialiseerd product.

Maar ook doordat we graag tijd maken voor een praatje met onze klanten.” Wethouder Beers: “Ik denk dat de verhuizing kansen biedt voor de markt én voor het Broekerplein. Bij de inrichting van het Broekerplein hebben we al rekening gehouden met de eventuele verhuizing van de markt naar deze locatie. Zo hebben we twee stroomkasten aangelegd, niet alleen voor de markt, maar ook voor evenementen.

Het Broekerplein is een uitstekende locatie voor de markt. En de komst van de markt maakt het plein veel gezelliger.” De standhouders hopen de markt stapsgewijs uit te breiden tot ongeveer twintig kramen. Aanstaande donderdag staat de markt voor de eerste keer op het Broekerplein.