De provincie Noord-Holland start in augustus 2015 met de herinrichting van de kruising Westerweg (N242) – Edisonstraat in Heerhugowaard. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren wordt de Westerweg (N242) twee weekenden afgesloten, namelijk vrijdag 14 augustus t/m maandag 17 augustus en vrijdag 21 augustus t/m maandag 24 augustus tussen 20.00 en 06.00 uur. Ook de aansluiting van de Edisonstraat op de Westerweg (N242) gaat tijdelijk dicht.


De Westerweg (N242) wordt tussen de Zuidtangent en Pannekeetweg twee keer een heel weekend afgesloten. De aansluiting van de Westdijk, Edisonstraat en Kamerlingh Onnesweg op de Westerweg (N242) zijn daardoor ook dicht.

In de tussenliggende week, van maandag 17 augustus tot en met vrijdag 21 augustus is de Westerweg (N242) weer open, weliswaar versmald. De aansluiting met de Edisonstraat blijft in deze periode afgesloten voor verkeer.

Omleiding

Het verkeer wordt omgeleid via de Zuidtangent, Industriestraat, Nijverheidsstraat, Nijverheidsplein, Marconistraat, Newtonstraat, Zeppelinstraat, Pannekeetweg en vice versa (zie kaart). Het verkeer met bestemming Westdijk kan tijdens de weekendafsluitingen via de Broekerweg en Zuijder Vlaerdinge rijden.

Afsluiting Edisonstraat 14-24 augustus

De aansluiting van de Edisonstraat op de Westerweg (N242) is van 14 augustus tot en met 24 augustus afgesloten. Het is voor verkeer niet mogelijk om vanaf de Westerweg (N242) de Edisonstraat in te rijden of vice versa. Het verkeer kan via de Marconistraat, Newtonstraat, Zeppelinstraat en Pannekeetweg rijden.

Werkzaamheden

De provincie Noord-Holland legt extra opstelstroken aan op de kruising Westerweg (N242) – Edisonstraat en plaatst verkeerslichten. De onderhoudswerkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van nieuws asfalt, bermverharding en inzaaien van de bermen. De provincie verbetert hiermee de veiligheid en doorstroming op de kruising.  De herinrichting van de kruising Westerweg (N242) met de Edisonstraat is onderdeel  van een reeks herinrichtings- en groot onderhoudsprojecten aan de N242.

Meer informatie en vragen?

Provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen, tel. 0800- 0200600 FREE(gratis) of mail naar N242@noord-holland.nl. Website: www.noord-holland.nl/Alkmaar (N242 Edisonstraat). Twitter: @N242_Uitvoering.