LANGEDIJK - De jaarlijkse optocht op Koningsdag in Broek op Langedijk start dit jaar op de Zandsloot in plaats van op de Mayersloot. Door de werkzaamheden aan het water bij de Tjalk is de doorsteek Mayersloot-Voorburggracht om veiligheidsredenen afgesloten.

Stichting Oranjeactiviteiten van Broek op Langedijk heeft in overleg met de gemeente Langedijk besloten om het startpunt van de optocht te wijzigen.

De optocht op 27 april 2017 start op de Zandsloot bij het scholen- en kinderopvangcomplex (De Phoenix en Koolvlet) en de Binnemikke. Vanaf ongeveer 10.00 uur stellen de wagens zich hier op. Vanaf 11.00 uur zal de optocht zijn gebruikelijke route door het dorp volgen vanaf de Zandsloot.

Tussen ongeveer 10.00 en 11.00 uur is de Zandsloot tussen de Voorburggracht en de Keppelsloot afgesloten. Bewoners wordt verzocht hun auto elders in de wijk te parkeren om ruimte maken voor de opstellers. Ook is het feestelijk als direct omwonenden de vlag uithangen.

De calamiteitenpalen op de Pompesloot (deels fietspad) worden op Koningsdag verwijderd, zodat bewoners of hulpdiensten via deze route de straat kunnen bereiken.

Meer informatie op: www.broekerkoningsdag.nl