Op donderdag 21 april van 14.00-16.30 uur organiseert gemeente Langedijk in samenwerking met Wonen Plus Welzijn en de bibliotheek de workshop ‘De koffiedames Tante Betty en Tante Corrie'. Aanmelden kan nog!


De koffiedames geven op vrolijke en leerzame wijze voorlichting en tips voor ouderen om de eigen omgeving veiliger te maken en agressie en geweld meer bespreekbaar te maken. De gemeente Langedijk heeft deze workshop ook naar Langedijk gehaald en organiseert deze in samenwerking met Wonen Plus Welzijn en de bibliotheek.

Vroeger was alles anders, “de goeie oude tijd”. De deuren en fietsen hoefden minder vaak op slot, er was meer samenhorigheid en sociale betrokkenheid. Tijden en beleving veranderen. Cijfers wijzen uit dat ouderen meer schuw en angstiger worden. Men sluit zich sneller af door de constante aanwezige berichtgevingen over agressie en geweld. Ouderen voelen zich sneller weerloos en machteloos of worden angstig en onzeker. Met ‘De koffiedames’ brengt de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld een beeldende workshop. Deze is speciaal voor ouderen om een handvat te bieden en om aanwezige angsten en vooroordelen te minimaliseren. De onderdelen zijn herkenbaar en gemakkelijk te volgen. Er wordt interactief met ouderen gekeken naar actie en reactie in geval van pesten, agressie en zinloos geweld. U krijgt tips over veiligheid en handelen in en rondom de leefomgeving. Er zijn oefeningen met als centrale vraag: Wat kan ik zelf doen?

Aanmelden is gewenst. Neem hiervoor contact op met Wonen Plus Welzijn, tel. 0226-318050 of:langedijk@wonenpluswelzijn.nl . De workshop wordt gehouden in de Bibliotheek,  Bosgroet 4, Zuid-Scharwoude.  Aanvang om 13.45 uur met koffie/thee.  Kosten: € 2,50.