De gemeente Langedijk biedt de Collectieve Zorgverzekering Minima (CZM) aan. Een zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen waar de gemeente aan meebetaalt. Hier vindt u meer informatie over de premies, vergoedingen en voorwaarden.

Juist voor mensen met een laag inkomen en weinig vermogen zijn de kosten voor de zorgverzekering best een zware last. Daarom heeft Halte Werk met Univé een goede en voordelige zorgverzekering geregeld. Univé geeft korting en de gemeente Langedijk betaalt mee aan de premie.

Keuze uit twee pakketten

De Collectieve Zorgverzekering Minima (CZM) bestaat uit een basisverzekering en twee aanvullende verzekeringen. Het pakket ‘Compleet met € 0 eigen risico’ is de ‘Beste keus’, omdat u méér zorgverzekering voor minder geld krijgt. Ook hoeft u nooit ineens een hoog bedrag aan Univé te betalen.

Pakket Compact

Hierin zit een vergoeding voor beweegzorg/fysiotherapie, brillen en lenzen, tandarts, alternatieve zorg, voetzorg en vervangende mantelzorg. Dit pakket kost € 116,40 per maand en is aantrekkelijk voor mensen met een beperkte tot gemiddelde zorgvraag.

Pakket Compleet met € 0,- eigen risico (ER)

Dit pakket heeft een hogere vergoeding voor alle zorg dan pakket Compact. Daarnaast biedt het ook een extra vergoeding voor orthodontie, patiëntenvereniging en de eigen bijdrage Wmo en Wlz.

Het wettelijk eigen risico van € 385,- is in dit pakket meeverzekerd, dus is het eigen risico € 0,- per jaar. Dit pakket kost € 142,46 per maand. Het is zeer geschikt voor mensen die medicijnen gebruiken of veel zorg nodig hebben door een chronische aandoening.

Voorwaarden

Mensen kunnen meedoen met de Collectieve Zorgverzekering Minima (CZM) als hun inkomen niet hoger is dan 120% van de voor hun geldende bijstandsnorm én zij een laag vermogen hebben. Hoeveel dat is staat op de website www.haltewerk.nl.

Stap over

Wilt u meedoen? U regelt dit makkelijk en snel via www.Gezondverzekerd.nl (kies gemeente Langedijk). U ziet hier ook welke kosten worden vergoed. Bepaal wat u nodig heeft en kies het pakket dat het beste bij u past. Univé regelt de opzegging van uw huidige verzekering. U kunt zich aanmelden tot en met 31 december 2016. Let op, overstappen mag alleen als er geen betalingsachterstand is bij de huidige zorgverzekeraar. Als u al klant bent van Univé kunt u nog tot en met eind januari via www.Gezondverzekerd.nl overstappen op een (ander) gemeentepakket.

Vragen?

U vind alle informatie op de website van Halte Werk.

Heeft  u vragen over de zorgverzekering van de gemeente? Bel dan met de klantenservice ‘Gemeentepakket’ van Univé, telefoon 072 - 527 76 22. Of kom langs bij het Univé regiokantoor in Stompetoren, op de Dres 1.

Daar helpen ze u ook als het overstappen via Gezondverzekerd.nl niet lukt. De medewerker van de Formulierenbrigade bij Halte Werk kan u ook helpen bij het invullen. Twijfelt u na het invullen van uw gegevens op Gezond Verzekerd toch of u in aanmerking komt, bel dan naar Halte Werk, 14 072 (Kies ‘Alkmaar’).